Drukpuntmassage – Shiatsu C1

Shiatsu is een vorm van (Oosterse) Japanse drukpuntmassage. Via het masseren van diverse energiekanalen en drukpunten wordt het lichaam opnieuw in balans gebracht. Het stimuleert tevens de zelfhelende krachten van het lichaam.

Shiatsu werkt preventief en curatief en biedt ondersteuning bij diverse problemen ten gevolg van Stress.  Met shiatus wordt de algehele gezondheid bevorderd. Het corrigeert interne ongemakken en helpt toekomstige ziektes voorkomen. Je levensenergie wordt opnieuw verhoogd en kan beter stromen. Je wordt je bewuster van de connectie tussen lichaam en geest.  Met shiatsu wordt dus vooral een holistische kijk op het lichaam in de verf gezet.  Die baseert zich op de 5 elemententheorie en yinne en jange energie.

Bij Studio bee werken we met de vorm van ontspannende shiatsumassages. Indien je shiatsutherapie verkiest, verwijs ik je door naar collega’s. Shiatsu wordt uitgevoerd boven op de kledij. Vaak wordt een sessie aangevuld met tips rond voeding, beweging, ontspanning, en jouw levenswijze zodat je ook thuis zelf verder aan je algemene body-mind & beyond gezondheid kan werken.

De behandeling duurt ongeveer een uur. Er wordt aanbevolen na de massage nog wat rust te nemen.

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is een vorm van Zweedse massage waar voornamelijk gebruik wordt gemaakt van kneed- en strijktechnieken: de masseur maakt langzame losse bewegingen met weinig druk, met als doel je in een toestand van diepe ontspanning te brengen. Ontspanningsmassag is in de eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk ook voor mentale ontspanning. Hierbij wordt het body-mind complex wederzijds beïnvloed en komt de stagneerende energie in beweging, die vaak de oorzaak is van pijn of stijfheid. Vooral jouw spieren worden weer in beweging gebracht. Het verhoogt je algemene weerstand en zorgt voor een betere bloedcirculatie.  Doordat je bloedsomloop en stofwisseling in jouw lichaam wordt gestimuleerd is het belangrijk veel water te drinken na een massage. Zo worden de vrijgekomen afvalstoffen makkelijker afgevoerd.

De ontspanningsmassage gebeurt met etherische olie op de blote huid en concentreert zich op zowel jouw individuele voorzijde, voeten, benen, gezicht en hals. Ook de universele achterzijde wordt behandeld, zoals de kuiten, billen, rug, schouders, nek en armen.

De behadeling duurt ongeveer een uur. Er wordt aanbevolen na de  behandeling veel water te drinken.

Massage op afspraak