Shiatsu is een vorm van (Oosterse) Japanse drukpuntmassage. Via het masseren van diverse energiekanalen en drukpunten wordt het lichaam opnieuw in balans gebracht. Het stimuleert tevens de zelfhelende krachten van het lichaam.

Shiatsu werkt preventief en curatief en biedt ondersteuning bij diverse problemen ten gevolg van Stress.  Met shiatus wordt de algehele gezondheid bevorderd. Het corrigeert interne ongemakken en helpt toekomstige ziektes voorkomen. Je levensenergie wordt opnieuw verhoogd en kan beter stromen. Je wordt je bewuster van de connectie tussen lichaam en geest.  Met shiatsu wordt dus vooral een holistische kijk op het lichaam in de verf gezet.  Die baseert zich op de 5 elemententheorie en yinne en jange energie.

Bij Studio bee werken we met de vorm van ontspannende shiatsumassages. Indien je shiatsutherapie verkiest, verwijs ik je door naar collega’s. Shiatsu wordt uitgevoerd boven op de kledij. Vaak wordt een sessie aangevuld met tips rond voeding, beweging, ontspanning, en jouw levenswijze zodat je ook thuis zelf verder aan je algemene body-mind & beyond gezondheid kan werken.

De behandeling duurt ongeveer een uur. Er wordt aanbevolen na de massage nog wat rust te nemen.